Maandagavond 8 juli was het zover, het jaarlijkse Talentenbal van de gemeente Lansingerland! Tijdens een feestelijke bijeenkomst in theater ’t Web in Bleiswijk zijn alle jonge Sport- en Cultuurtalenten in het zonnetje gezet. De rode loper was voor de talenten uitgerold en wethouder Ankie van Tatenhove feliciteerde ieder van hen persoonlijk met deze mooie nominatie.

Zowel een vakjury als het publiek hebben een winnaar in de categorie Sport èn in de categorie Cultuur aangewezen. De vakjury koos het duo Matthijs en Adinda van Delft als Cultuurtalent 2019. De jury is onder de indruk van deze broer en zus die op jonge leeftijd met hun gitaar- en vioolspel een muzikale prestatie van dit niveau weten neer te zetten. De vakjury koos Djen Bakx als Sporttalent 2019. De jury bewondert zijn focus, het grote aantal uren dat hij besteedt aan trainingen en het feit dat hij bij twee verenigingen, bij de één op het hoogste niveau en bij de andere op seniorenniveau, de tafeltennissport beoefent/ De publieksprijs 2019 in de categorie Cultuur ging naar schrijverstalent Sofia Olmo. In de categorie Sport ontving turntalent Lucas van den Kieboom de publieksprijs 2019.

De vakjury rouleert jaarlijks en wordt gevormd door onafhankelijke, sportieve en creatieve juryleden. Voor de publieksprijs konden inwoners van 10 juni tot 24 juni 2019 stemmen op hun favoriet.