Geschiedenis

Theater ’t Web huist in ’t Web in Bleiswijk. In 1978 is het pand ontworpen door Architectenbureau T.C. Bos A. Schuurman B. Vergunst bv uit Rotterdam. Enkele jaren later was de bouw gereed en was het de vestiging van Bibliotheek Bleiswijk.

Eind 2006 is het pand gekocht door de toenmalige gemeente Bleiswijk; de bibliotheek is vervolgens verhuisd naar een andere locatie in Bleiswijk (Dorpsstraat). Het pand is daarna verbouwd (met onder meer een geluidsdichte ‘doos’) en werd de thuisbasis van enkele culturele verenigingen. De nieuwe naam: ’t Web.

Sinds september 2017 is Bibliotheek Oostland – weer – eigenaar van het pand. Dit gebeurde in nauw overleg met Stichting Behoud ’t Web. Doel van deze stichting was behoud van de oefenruimtes, lagere huren voor de gebruikers én een beter gebruik van het podium.

Sinds december 2017 vinden er regelmatig optredens plaats in Theater ’t Web. Deze worden georganiseerd door Theater ’t Web/Behoud ’t Web. Voorjaar 2018 is Bibliotheek Oostland verhuisd naar ’t Web; op 1 juni 2018 ging de nieuwe bibliotheek open.

Ja, ik wil de nieuwsbrief van Theater ’t Web ontvangen

* indicates required