Afgelopen zaterdag vond de 200e voorstelling plaats in het Theater ‘t Web. De Bleiswijkse theaterzaal was volledig uitverkocht voor de drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. En de organisatie had nog meer nieuws: van Rabo ClubSupport ontvangt het theater €1.203,10 voor de jeugd- en familieprogrammering.

Eind 2017 organiseerde een kleine club vrijwilligers de eerste voorstelling in Theater ‘t Web. Toen trad Meiden van LOS op. Daarna volgden vele voorstellingen met onder meer cabaret, kindertheater, poëzie, muziek en films. Die voorstellingen trokken vele duizenden bezoekers uit Lansingerland en daarbuiten. Inmiddels telt de organisatie vele tientallen vrijwilligers. Begin 2019 werd Theater ‘t Web onderscheiden met de Vrijwilligersprijs van de gemeente Lansingerland.

Op zaterdagavond 21 oktober was dus de 200e voorstelling met de drie finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit jaar waren de finalisten van een zeldzaam hoog niveau. Het duo Niek en Guy combineerde magie en cabaret, Myrte Siebinga imponeerde de zaal met haar sprekende karakters, en AKF-winnaar Luuk Ransijn pakte de zaal in met rake teksten en mooie liedjes.

“We zijn blij én trots op dat mooie aantal”, vertelt het bestuur van Theater ‘t Web over de 200e voorstelling. “Dat was alleen mogelijk dankzij de grote steun van onze vrijwilligers, Bibliotheek Oostland, Gemeente Lansingerland, alle artiesten en natuurlijk ons fantastische publiek.” Aanstaande zaterdag, 28 oktober, is de 201e voorstelling: dan treedt BN’er/cabaretier Ruud Smulders op.

Theater ‘t Web ontving bovendien afgelopen week een mooie cheque van de Rabobank. Die cheque hoort bij de Rabo ClubSupport: leden van de bank konden onlangs stemmen op hun favoriete lokale goede doel. Het theater zal de financiële bijdrage gebruiken voor de programmering van jeugd- en familievoorstellingen.