Pieter Jouke en Ronald Snijders zijn twee van Nederlands beste én meest absurdistische cabaretiers. Onder de naam ‘De Staat van Verwarring’ staan ze op 11 mei samen in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Een ‘anti-talkshow’ volgens Jouke en Snijders. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Pieter Jouke excelleerde op de buis bij het oneliners gezelschap Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft en schreef hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s, zoals Dit Was Het Nieuws en De Avondshow met Arjen Lubach. Samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek vormt hij Buro Renkema. Afgelopen jaar trad hij in Theater ‘t Web op met zijn solovoorstelling Sluikstort.

‘Krankzinnig grappig, ik heb me kapot gelachen’, schreef Theaterparadijs over Ronald Snijders. Hij schreef onder andere De Alfabetweter en De Schrikkelkalender, staat dit seizoen in de theaters met zijn solovoorstelling ‘Als mens’ en was finalist in De Slimste Mens. Voor de VPRO maakte hij een documentaire over Wim T. Schippers.

Van 2006 en 2007 maakten Jouke en Snijders het tv-programma De Staat van Verwarring; later werd dit programma omgedoopt tot de VPRO’s Spek & Bonen Show. Het was een absurd humoristisch en experimenteel televisieprogramma. Zo was er een aflevering waarin alles achterstevoren aan bod kwam (van aftiteling naar begingeneriek) en een andere keer werd er het volledige programma op fluistertoon gesproken.

De cabaretvoorstelling waarmee Jouke en Snijders toeren heet niet toevallig ook De Staat van Verwarring. De voorstelling is namelijk een verzameling absurdistische humor, met onder meer interviews met enkele opvallende inwoners van Bleiswijk: wie dat zijn maakt Theater ‘t Web binnenkort bekend.

Kaartverkoop
‘De Staat van Verwarring’ van Pieter Jouke en Ronald Snijders is te zien op zaterdag 11 mei, 20.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.