Artvark, een saxofoonkwartet waar het stof vanaf geklopt is. Weg met de stoeltjes! Weg met de lessenaars! Artvark beweegt! Artvark meandert door muzikale tradities en beweegt zich over het podium volgens een geïmproviseerde choreografie. Artvark staat voor vernieuwende eigen composities, eigenzinnige solisten en de avontuurlijke groove van vier saxofoons. Artvark ontroert, stinkt, gromt en suist.

Rolf Delfos (alt sax), Bart Wirtz (alt sax), Mete Erker (tenor sax) en Peter Broekhuizen (bariton sax) mengen hun verschillende achtergronden tot een eensgezind, creatief en origineel geluid: de sound van Artvark! Artvark is bekend van de gerenommeerde muziekpodia, festivals en theaters in NL. Het kwartet speelde op grote internationale festivals zoals het North Sea Jazz Festival, het Caı̈ ro Jazzfestival, het Bohemia Jazzfestival in Praag en Jazz Brugge, en toerde in Ierland, Turkije en meerdere malen Zuid Afrika.

Naast de ‘solo’ concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de Senegalese meesterdrummer Doudou n’Diaye Rose, de Deense indierockband Efterklang en de wereldberoemde minimal music componist Philip Glass. Met de klassieke sopraan Claron McFadden, waarmee ze de CD ‘Sly Meets Callas’ opnamen, speelde het kwartet op het Grachtenfestival en de Rotterdamse Operadagen. De 5e Artvark CD ‘Bluestories’ was de opmaat naar een uitgebreide theatertour van de voorstelling ‘Polderbeest’ samen met acteur John Buijsman.