De Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie op 17 november in het Bleiswijkse Theater ‘t Web was gedenkwaardig. Alle provinciale stads- en streekdichters gaven een voordracht en er waren er optredens van dichter des vaderlands Ester Naomi Perquin, provinciedichter Etwin Grootscholten en singer-songwriter Tom Vrolijk. Mark Boninsegna werd door loco-burgemeester Ankie van Tatenhove benoemd als gemeentedichter van Lansingerland.

De Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie was een initiatief van provinciedichter Etwin Grootscholten en werd georganiseerd door de vrijwilligers van Theater ‘t Web. De voorstelling was volledig uitverkocht: het publiek kwam uit alle hoeken van de provincie. Alle bezoekers kregen gedurende de voorstelling gerechten van Swirling Spoons/Verstegen Spices & Sauces geserveerd. De presentatie was in handen van Manuela Bijl.

Gedurende de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie waren er voordrachten van Alida van Leeuwen (Dichter van Lisse), Dirk den Hoed (Dichter van Westland), Ed van Berkel (speciale gast), Ingrid van den Oord (Dichter van de Hoeksche Waard), Kaj Elhorst (Dichter van Alphen aan den Rijn), Marianne van Velzen (Dichter van Leiden), Marjoleine van Aperen (Dichter van Vlaardingen), Paul Venderbosch (Dichter van Hillegom), Pieter Stroop (Dichter van Gouda) en Robbert Roos (Dichter van Zoetermeer).

Klapstuk van de avond waren de optredens van Etwin Grootscholten (Provinciedichter van Zuid-Holland), Derek Otte (Dichter van Rotterdam), Ester Naomi Perquin (Dichter des Vaderlands) en de kersverse Gemeentedichter van Lansingerland, Mark Boninsegna. Maar ook onder meer Commissaris van de Koning Jaap Smit en voormalig Siemens-topman Ab van der Touw droegen op het podium gedichten voor. Er was ook muziek, namelijk van singer-songwriter Tom Vrolijk.
De reacties op de organisatie van de Avond van de Zuid-Hollandse Poëzie, de kwaliteit van de dichters en de viergangenmaaltijd waren zonder uitzondering positief. Theater ‘t Web kijkt dan ook zeer tevreden terug op deze unieke voorstelling.

Bekijk het fotoalbum van de avond op Facebook