Beroepsvogelaar Arjan Dwarshuis is maker van De Vogelspotcast en is regelmatig te gast bij het radioprogramma Vroege Vogels. In 2016 verbrak hij een wereldrecord door in een jaar tijd 6852 verschillende vogelsoorten waar te nemen. En op zondagmiddag 2 oktober komt Arjan Dwarshuis – op verzoek van Bibliotheek Oostland en Theater ‘t Web – naar Bleiswijk.

Arjan’s fascinatie voor vogels begint als hij nog in de wieg ligt en zijn eerste woordjes brabbelt. Hij noemt zijn zwart-witte vogelknuffel Pica pica. Pas vele jaren later komt hij erachter dat dit de Latijnse naam voor Ekster is. Hij tekent vogels terwijl zijn klasgenootjes auto’s en kastelen tekenen. Als hij leert lezen krijgt hij van zijn ouders zijn eerste vogelboekje en met behulp van zijn opa’s oude verrekijker leert hij de vogels in zijn achtertuin herkennen.

Inmiddels is Arjan beroepsvogelaar. Hij is vogelgids, schrijft columns voor o.a. Natuurhuisje.nl, Vivara en Het Parool, heeft een maandelijkse blog bij Vivara en maakt de succesvolle podcast serie ‘De Vogelspotcast’. Tevens schuift hij regelmatig aan bij praatprogramma’s en is ambassadeur van het IUCN NL Landaankoopfonds. In het voorjaar van 2022 verscheen zijn boek ‘Zomergasten, doortrekkers en overwinteraars’.

Wegens Dierendag besloten Bibliotheek Oostland en Theater ‘t Web de vogelaar voor een voorstelling naar Bleiswijk te halen. Die voorstelling is op zondagmiddag 2 oktober in Theater ‘t Web in Bleiswijk. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Kaartverkoop

Op 2 oktober, 14.00 treedt Arjan Dwarshuis op in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Kaarten zijn te koop via de www.theatertweb.nl en kosten €10,00 per stuk. Theater ‘t Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4 in  Bleiswijk.