“Die stem!” schreef de Volkskrant na een optreden van Rosa da Silva. En de Theaterkrant oordeelde: “Ze is de baas van het podium”. Da Silva pakt toeschouwers van haar voorstellingen in met een mix van mooie luisterliedjes (geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda) en met haar stem, die de mooiste uit de kleinkunst wordt genoemd. Op 30 september speelt ze in Theater ‘t Web haar voorstelling ‘A vida rosa’.

Rosa da Silva stond al eerder in Theater ‘t Web, toen als winnaar van het Amsterdam Kleinkunst Festival (AKF). ‘A vida rosa’ is inmiddels al de tweede avondvullende voorstelling van Da Silva, waarin ze liefde voor Americana en haar amor voor Bossanova duidelijk naar laat komen. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Als het zover is’. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk Anne en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen.

‘Straks ga ik genieten’. Maar wanneer is straks? En hoe weet je of je aan het genieten bent? Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa da Silva weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In ‘A vida rosa’ maakt ze je deelgenoot van deze zoektocht. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren.

De muziek van de voorstelling is gecomponeerd door Sergio Escoda. Hij is actief als componist, multi-instrumentalist, arrangeur en producer. Hij speelde in bekende bands als Di-Rect. Tim Teunissen is tekstschrijver, cabaretier en acteur. Hij won de Persoonlijkheidsprijs op Cameretten Festival, schreef voor Merol en maakte met Sergio Escoda hun eerste jeugdmusical ‘Lady Charly’.

Kaartverkoop

‘A vida rosa’ door Rosa da Silva is te zien op zaterdag 30 september, 20.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.