De Bleiswijkse gedichtenroute is onthuld tijdens het radioprogramma Dwars door Rijnmond op RTV Rijnmond. In de etalages van vijf Bleiswijkse winkeliers hangen de komende weken gedichten die geschreven zijn door lokale dichters. Zondag 30 januari is de bijhorende voorstelling Leven in Lansingerland.

De gedichtenroute is een initiatief van Theater ’t Web, Bibliotheek Oostland en De Jongens van Hiernaast (dat culturele projecten rondom maatschappelijke thema’s organiseert). Aanleiding voor die samenwerking is de Week van de Poëzie 2022, van 27 januari tot en met 2 februari. Doel van de route en de bijhorende voorstelling is het leggen van verbindingen.

Aan de gedichtenroute doen vijf winkeliers mee: Wijnhuis Wooning, Van der Linde Lingerie, Renate Bloembindkunst, DA Molenaar en YouAsMe. Ze zijn onlangs geïnterviewd door vijf lokale dichters: Ilonka Hoff, Yvonne van der Kaaij, Edith Bronkhorst, Berzie Blomme en Birgitt van Buuren. De gedichten werden onthuld tijdens het radioprogramma Dwars door Rijnmond van Erik Lemmers op vrijdagochtend 21 januari, en zijn in ieder geval de komende weken te zien in de winkeletalages.

Op zondagmiddag 30 januari, 14.00 uur is in Theater ‘t Web een voorstelling over de gedichtenroute: Leven in Lansingerland. Dan interviewt de Rotterdamse spoken word-artiest Marco Martens de winkeliers en dichters. Daarnaast vindt de wisseling van de wacht van de gemeentedichter plaats: de huidige dichter Mark Boninsegna draagt het stokje over. Bovendien treedt Marco Martens zelf ook op tijdens deze ‘muzikale talkshow’.

Of publiek toegelaten wordt tijdens deze voorstelling is op dit moment nog niet duidelijk. Maar de voorstelling wordt hoe dan ook gestreamd en is te zien via RTV Lansingerland. Meer informatie over de voorstelling staat deze week op de website van Theater ‘t Web: www.theatertweb.nl.