Een primeur in Bleiswijk op 13 april: de Bokito Battle door De Tegenpartij uit Den Haag. Deze nieuwe vorm van improvisatie-theater is geïnspireerd op Gorilla Theater, wat een grote hit is in Amerika, Frankrijk en Duitsland. Kern is dat het publiek suggesties geeft voor de inhoud van de voorstelling, waarmee regisseurs en hun acteurs ter plekke aan de slag gaan. Presentator van de avond is improvisatietheater-goeroe André Besseling.

Bij improvisatie-theater speelt het publiek een actieve rol, onder meer door het geven van suggesties voor verhaallijnen of muziekgenres. Deze vorm is onder meer bekend van de Lama’s. De Bokito Battle is een strijd tussen regisseurs: zij moeten aan de slag met de suggesties van het publiek en ter plekke de acteurs aansturen en laten improviseren. De hoofdprijs: een gorilla.

Het beste improvisatietalent van Zuid-Holland

Theatergroep De Tegenpartij komt van oorsprong uit Den Haag. De naam verwijst natuurlijk naar de fictieve politieke partij van Van Kooten en De Bie. De Tegenpartij speelde de afgelopen jaren op verschillende theaterfestivals, zoals tijdens Oerol. En nu dus ook in Bleiswijk. Voor de voorstelling in Theater ’t Web worden bovendien gasten van andere gezelschappen uitgenodigd. Op het Bleiswijkse podium staat op 13 april dus het beste improvisatietalent van Zuid-Holland en ver daarbuiten.

Presentator

Presentator van de avond is André Besseling. Hij bracht in 1987 improvisatietheater naar Nederland. Zijn boek ‘Theater vanuit het Niets’ wordt gezien als hét standaardwerk op het gebied van improvisatietheater. Daarnaast is hij oprichter van het ImproCentrum. In 2013 ontving hij van de stichting All Improv de ‘Life Time Achievement Award’ voor zijn verdiensten voor de ontwikkeling van het improvisatietheater.

Kaarten

Kaarten voor de Bokito Battle door De Tegenpartij op 13 april (deuren open: 19.30 uur, aanvang: 20.00) kosten €5 per stuk en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.