Het centrum van Bleiswijk heeft vanaf half januari een (tijdelijke) gedichtenroute. Aan het initiatief doen vijf winkeliers mee. De gedichten gaan over hoe de winkeliers zich thuis voelen in Bleiswijk of Lansingerland, en worden geschreven door een aantal lokale dichters. Op 30 januari is in Theater ’t Web een afsluitende ‘muzikale talkshow’ over de gedichtenroute.

De talkshow op 30 januari wordt gepresenteerd door Marco Martens: de Rotterdamse schrijver en spoken word-artiest gaat op het podium in gesprek met de dichters en winkeliers over wonen en ondernemen in Lansingerland in 2020. Tussen de gesprekken door treedt Marco Martens op: hij speelt dan onder meer stukken van zijn cd’s ‘Ieder huis is uit vertrekken gebouwd’.

Aan het project doen vijf Bleiswijkse winkeliers mee: Wijnhuis Wooning, Van der Linde Lingerie, Renate Bloembindkunst, DA Molenaar en YouAsMe. De ondernemers worden binnenkort bezocht door een lokale dichter. Uit dat gesprek schrijven de dichters korte gedichten: die zijn vanaf half januari te zien bij de winkels. De muzikale talkshow is dus de finale van de gedichtenroute.

Het project is een samenwerking tussen Theater ’t Web, Bibliotheek Oostland en De Jongens van Hiernaast (dat culturele projecten rondom maatschappelijke thema’s organiseert). Aanleiding voor die samenwerking is de Week van de Poëzie 2022, van 27 januari tot en met 2 februari. Met het project willen de organisaties de lokale ondernemers in het zonnetje zetten.

Theater ‘t Web vindt u aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk. De voorstelling start op zondagmiddag 30 januari om 14.00 uur; de deuren zijn open vanaf 13.30 uur. Kaarten kosten €10,00 per persoon. De kaartverkoop start op 30 december, 9.00 uur via www.theatertweb.nl.