Op zaterdagavond 19 januari staat Doctor Bernard & The Swing Cats op het podium van Theater ‘t Web in Bleiswijk. De populaire formatie speelt swing jazz  uit het begin van de vorige eeuw. Ofwel: een avond dansen, swingen en ‘lindyhoppen’ (of gewoon lekker zitten en genieten van de goede live muziek). 

Bernard Berkhout uit Dordrecht is dokter. Maar zijn grote passie is muziek. De klarinettist werd ooit ontdekt door Pim Jacobs en Rita Reys. Berkhout werd onderscheiden met een Edison, solistenprijzen van het North Sea Jazz Festival, Jazz Festival Breda en Den Bosch (Jazz In Duketown). Door weekblad Elsevier werd hij uitgeroepen tot de Nederlandse ‘King of Swing’.

Doctor Bernard & The Swing Catsspeelt ‘swing jazz’ in de stijl en traditie van Benny Goodman en Fletcher Henderson. De muziek gaat terug tot de jaren 30 van de twintigste eeuw, maar bewijst zijn eeuwigheidswaarde tot de dag van vandaag. Lekker om naar te luisteren, maar minstens zo populair om bijvoorbeeld de Lindy Hop op te dansen.

The Swing Cats bestaan uit: Bernard Berkhout – klarinet/zang, Jacco Griekspoor – vibrafoon, Pieter van Santen – piano, Hans Voogt – gitaar, Vincent Kuiper – bas en Dolf Helge – slagwerk.

Voorverkoop

Het optreden van Doctor Bernard & The Swing Cats op 19 januari start om 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur). Kaarten zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl en kosten €15 per stuk.