‘De brief voor de Koning’ is het veel bekroonde jeugdboek van Tonke Dragt. Meesterverteller Eric Borrias maakte een jeugdvoorstelling over dit boek. Zaterdagmiddag 1 februari speelt hij deze voorstelling in Theater ‘t Web in Bleiswijk.

Binnenkort starten de Nationale Voorleesdagen 2020; 1 februari is de laatste dag. Een goede aanleiding voor een voorstelling over een beroemd boek, vindt Theater ‘t Web. De keuze voor Eric Borrias was snel gemaakt: twee jaar geleden, bij de start van Theater ‘t Web, trad Borrias op met de jeugdvoorstelling over ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’.

Tonke Dragt schreef ‘De brief voor de Koning’ in 1962. Sindsdien kreeg het boek veel prijzen, waaronder de Griffel der Griffels: de prijs voor de beste Gouden Griffel-boeken ooit. Het verhaal: in de nacht voor hij tot ridder wordt geslagen krijgt de schildknaap Tiuri een uiterst geheime brief in handen én de opdracht die veilig naar de koning van Unauwen te brengen. De brief mag onder geen beding in verkeerde handen vallen.
Wat volgt is een tocht vol gevaar, Rode Ruiters, spionnen.

Kaarten

‘De brief voor de Koning’ door Eric Borrias is geschikt voor 6 jaar en ouder. Kaarten kosten slechts €7,50 en zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl. De deuren van Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4, Bleiswijk) gaan open om 14.30 uur, de voorstelling start om 15.00 uur.