Zondagmiddag 15 januari speelt theatergezelschap Gesneden Koek de voorstelling Don Quichot in Theater ‘t Web. Gesneden Koek bestaat uit Jonathan Huisman en David Verschoor: Ze steken het klassieke verhaal van Cervantes in een nieuw ‘harnasje’. Kaarten zijn vanaf heden te koop.

Don Quichot is het eeuwenoude verhaal van Miquel de Cervantes, door Gesneden Koek in een nieuw harnasje gestoken. Een voorstelling vól humor, spanning en een vleugje romantiek. Over het opkomen voor de goede zaak zelfs als dat niet mogelijk is. Een lichte botsing tussen idealisme en realisme onder de warme Spaanse zon.

Er was eens een man. Die woonde in het prachtige warme Spanje (Olé!). En deze man, Alonso Quijano, las de hele dag door boeken over ridders. Zó veel ridderboeken dat hij begon te geloven dat hij zelf ridder was. Met wat huis- tuin- en keukenspullen frommelt Alonso snel een ridderkostuum in elkaar en geeft zichzelf een riddernaam – echte ridders hebben een riddernaam. En dus als ridder ‘Don Quichot van la Mancha’ springt hij op zijn dweil! Eh…paard!

Samen met boer Sancho Panza beleeft hij een knotsgek avontuur. Ze strijden voor het goede, nemen het op tegen de boze tovenaar en proberen de liefde te winnen van de mysterieuze Dulcinea… Maar zal het ze lukken? En is het allemaal eigenlijk wel echt? Ga jij mee op avontuur?

Gesneden Koek is het theatergezelschap van Jonathan Huisman & David Verschoor. Zij maken theater dat zich kenmerkt door humor, groteske personages, spannende beelden, mooie vertellingen en een licht filosofische kijk op de wereld. Een tikkeltje brutaal, maar

Kaartverkoop

Gesneden Koek treedt zondagmiddag 15 januari, 14.00 op in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Kaarten zijn vanaf heden te koop via de www.theatertweb.nl en kosten €10,00 per stuk (inclusief limo). Theater ‘t Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk en werkt onder meer op het gebied van jeugdvoorstellingen nauw samen met Bibliotheek Oostland.