Zaterdagavond 21 oktober staan de drie finalisten van het jaarlijkse Amsterdams Kleinkunst Festival op het podium van Theater ‘t Web in Bleiswijk. Luuk Ransijn won tijdens de finale in april de AKF Sonneveldprijs (de jury: “een veelbelovend en authentiek cabarettalent”), de Publieksprijs ging naar Myrte Siebinga (“een geboren performer met een uitstekende timing”) en het duo Niek en Guy ging naar huis met de AKF Shaffy Cheque (“scènes vol liefde, verwondering en humor”). De kaartverkoop voor de voorstelling in Bleiswijk is inmiddels gestart.

Na een avond vol “verscheidenheid, eigenheid en bijzonder vakmanschap” vielen alle finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival in de prijzen. De jury kende de AKF Sonneveldprijs toe aan Luuk Ransijn en noemde de tweeëntwintigjarige kleinkunstenaar een“veelbelovend en authentiek cabarettalent” die “vanaf zijn opkomst het publiek voor zich weet in te nemen. (…) De voorstelling Vacht is een pleidooi voor de zachte kracht. Zijn beschrijvingen van alledaagse situaties maken de maatschappelijke druk die zijn generatie ervaart invoelbaar.”

Het in groten getale aanwezige publiek in De Kleine Komedie beloonde finalist Myrte Siebinga met de AKF Publieksprijs. Volgens de jury ‘een geboren performer met een uitstekende timing.’ De AKF Shaffy Cheque, een aanmoedigingsprijs ter waarde van 2.500 euro beschikbaar gesteld door het Ramses Shaffy Fonds, ging naar het duo Niek en Guy die volgens de jury scènes scheppen vol liefde, verwondering en humor.

Kaartverkoop

Op 21 oktober, 20.00 staan ze alledrie op het Bleiswijkse podium (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur).). Het belooft een avond vol verrassingen en humor te worden. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Kaarten kosten €20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.