Cabaretière Janneke de Bijl speelt op 14 oktober in Theater ‘t Web in Bleiswijk ‘Doet u ook mensen?’. Een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Over redden wat er te redden valt. Met als wezenlijke vraag: waar plaats je de uitroeptekens in je agenda? Bij de kliko die aan de weg moet, of bij je dood?

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. ‘Doet u ook mensen?’ is haar derde cabaretprogramma, met haar vorige programma speelde ze ook al in Theater ‘t Web. In 2023 verschijnt haar debuutroman ‘Als, dan’ bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke de Bijl een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had. Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt.

Kaartverkoop

‘Doet u ook mensen’ door Janneke de Bijl is te zien op zaterdag 14 oktober, 20.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €15,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.