Ze trad op met De Mounties, Mini & Maxi en André van Duijn, zong in musicals als Kaat Mossel en Mooi Katendrecht, deed in 1970 mee aan het Nationaal Songfestival en speelde in tv-series als ‘Toen was geluk heel gewoon’. En o ja, ze is Rotterdamser dan Rotterdams. Joke Bruijs natuurlijk! Op 19 maart staat ze op het podium van Theater ‘t Web in Bleiswijk!

Joke Bruijs’ cv is lang, heel lang. De geboren Rotterdamse hoeft dan ook eigenlijk geen introductie. Vooruit, één weetje dan. Het tv-programma ‘Toen was geluk heel gewoon’ is de best bekeken Nederlandse comedy-serie ooit en was de langst lopende serie in Nederland. Nóg een weetje: op 7 december 2003 kreeg ze uit handen van Burgemeester Opstelten van Rotterdam de ‘Erasmusspeld’ opgespeld, een blijk van waardering van de stad.

In het verleden toerde Joke Bruijs met haar one women-show ‘Joke Bruijs zingt d’r moers taal’ met veel succes door de Nederlande theaters. En die show kreeg een vervolg. Ze zingt Nederlands én Rotterdams repertoire, vertelt anekdotes en speelt kleine sketches die te maken hebben met haar inmiddels lange carrière. Met Jean Louis van Dam op keyboards, Edwin Corzilius op de basgitaar en Frits Landesbergen op drums.

Kaartverkoop

De voorstelling ‘Joke Bruijs zingt d’r moers taal’ is op zaterdag 19 maart, 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur) in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk). Kaarten kosten €17,50 per persoon (inclusief 1 consumptie) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Mocht de voorstelling niet door kunnen gaan wegens de geldende coronamaatregelen, dan krijgt u vanzelfsprekend uw aanschafbedrag retour.