Onlangs keurde de gemeenteraad van Lansingerland de plannen voor een cultuurhuis in Bleiswijk goed. Dat betekent dat komende winter de programmering in ’t Web start. De programmeringscommissie is inmiddels gestart met het maken van de eerste plannen.

Cultuur, oefenen, lezen en ontmoeten, dat is de kern van de samenwerking tussen Bibliotheek Oostland en Alliantie Behoud ’t Web. Beide partijen maakten een plan voor een gezamenlijk cultuurhuis. Daarbij is Bibliotheek Oostland de nieuwe eigenaar van ’t Web; Alliantie Behoud ’t Web zorgt voor de culturele programmering. Op 1 juni ging de gemeenteraad akkoord met het plan. Alliantie Behoud ’t Web ontving daarna zeer veel positieve reacties uit de gemeente. Daarnaast kwamen al snel de eerste aanmeldingen van vrijwilligers binnen.

Een deel van de nieuwe medewerkers kwam afgelopen week voor het eerst bijeen: zij vormen de kern van de programmeringscommissie. Doel van de vergadering was bespreken hoe de programmering in ’t Web eruit komt te zien. Uitgangspunten daarbij zijn onder meer het plan van Bibliotheek Oostland en Alliantie Behoud ’t Web, het afstudeeronderzoek van Selina Huizer naar de cultuurbehoefte in Bleiswijk en samenwerking met de huurders van ’t Web. Naar verwachting start de programmering december aanstaande.