Date: 9 June 2018
Time: 00:00 - 00:00
Muziek | Theater

€ 15,00

De Règâhs spelen flamenco op z’n Haags. Met klassiekers als ‘Ja, dat is Den Haag’, ‘Le-luk’ en ‘Jè bent ut voâh mèn’. Dat mag u niet missen!

De Règâhs begon ooit als grap. Flamenco-gitarist/Hagenees Johan Frauenfelder hertaalde twee Spaanse liedjes naar het Haags en bracht ze als dubbelsingle op de markt. Nu, 10 jaar later, is de groep één van de bekendste theatergroepen uit Den Haag die met veel succes door Nederland toert. Vol zelfspot en Haagse humor nemen zij zichzelf en de hele wereld op de Haagse hak in moderne klassiekers als ‘De mèsjes ùit Den Haag’, ‘Ja, dat is Den Haag’, ‘Le-luk’ en ‘Jè bent ut voâh mèn’. En op 9 juni staan ze in Theater ’t Web. Dat mag u niet missen!

 

In ’10 jaar de Règâhs’ blikt de groep terug op deze veelbewogen tijd en gunt het publiek een kijkje achter de schermen. Vol zelfspot en Haagse humor nemen zij zichzelf en de hele wereld op de Haagse hak. Ze spelen een soort Bes-Tof de Règâhs met hun allergrootste hits en favoriete ballades. Want er valt altijd veel te lachen maar het zal niemand ontgaan dat er ook heel gevoelig en vakkundig gemusiceerd wordt en menigeen moet soms een traantje wegpinken.

100% puur Flamingo

Het unieke van De Règâhs zit ‘m in de combinatie van flamenco, pop, rock en wereldmuziek met traditioneel Haagse liedjesteksten vol humor. 100% puur Flamingo, zoals ze het zelf noemen.

 

Wie zijn De Règâhs?

Centraal in het nest zit SingâhsongRègâh Johan Frauenfelder; bekend flamencogitarist in Nederland en schrijver van alle Règâhteksten. Johan omringde zich in 2006 met het neusje van de zalm op Flamingogebied: BèRègâh Marcel de Graaf en SlagRègâh Elvin den Haan. Enige tijd (tot 2016) werd dit trio ondersteund door een basrègâh: Peter Wassenaar en later Evert Willemstijn.

Begin 2016 nam Ron van Holland de drumstokjes over van Slagrègâh Elvin en sindsdien spelen de Règâhs ook mét een aantal sprankelende flamingodanseressen. Tijdens optredens, in de theaters en in de studio zit Arturo Ramón achter de knoppen; hij speelt steeds vaker ook zelf mee op de (bas)gitaar. En sinds 2017 is er een nieuwe Règâh: Roy de Rijke.

 

Kaarten