Date: 1 February 2020
Time: 00:00 - 00:00
Jeugd | Literatuur | Theater

€7,50

Naar het bekroonde boek van Tonke Dragt Het tijdloze avontuur van Tiuri, de schildknaap die al zijn moed nodig heeft om een geheime opdracht tot een goed einde te brengen.

Eric Borrias is niet voor niets een van de meest gevraagde vertellers van ons land. Met zijn brede repertoire en groot talent weet hij al jaren jong en oud aan zich te binden. Zijn boekbewerkingen en unieke speelstijl worden geroemd.  “ Een retegoeie verteller!” , zei iemand eens. En zo is het.

De brief voor de koning

De schildknaap Tiuri waakt in de nacht voor hij tot ridder geslagen zal worden in een kapel. Het is absoluut verboden te spreken of de kapel te verlaten. Maar dan klinkt er een hulpkreet in de nacht. Is het niet de plicht van iedere ridder hulp te bieden waar die gevraagd wordt?

Tegen alle regels in verlaat Tiuri de kapel, niet wetende dat daarmee een groot avontuur vol gevaren begint. Hij krijgt opdracht een uiterst geheime brief naar koning Unauwen te brengen; een brief die onder geen beding in verkeerde handen mag vallen. En er zijn veel kapers op de kust: rode ruiters, rovers en de spion Slupor. Zelfs de ridders van de koning vertrouwen Tiuri niet. Gelukkig krijgt hij hulp uit onverwachte hoek in de persoon van reisgezel Piak. Mede dankzij diens hulp lukt het Tiuri zijn opdracht te vervullen. Tiuri ontdekt steeds opnieuw dat hij tot veel meer in staat is dan hij zelf gedacht had.

De brief voor de koning is bekroond met de titel ‘Het beste kinderboek van de afgelopen 50 jaar’.

Kaarten