Date: 2 March 2019
Time: 00:00 - 00:00
Film | Muziek

€ 5,00

Elke eerste zaterdag van de maand staat Theater ‘t Web tijdens Film Plus in het teken van een land. Op 2 maart gaan we regionaal met de Balkan. We vertonen dan de film Transylvania. Voor en na de film is er sfeervolle muziek van Duo Mu-Chique. En niet te vergen zijn er hapjes!

Duo Mu-Chique bestaat uit violist Nathan Hol en accordeonist Martin Boskamp. Het duo heeft een breed oeuvre. Tijdens Film Plus: Balkan staat vooral zigeunermuziek op het programma. Duo Mu-Chique speelt vóór de film (vanaf 19.45 uur) en na de film (circa 22.15 uur).

Tony Gatlif maakt films over zigeuners en over muziek. Het zijn nooit nette, gladde, gemakkelijke films, maar altijd films die verhalen vertellen met ruwe randjes, verhalen die de kijker zelf voor een deel moet invullen, verhalen die maar gedeeltelijk verteld worden door de beelden en door de woorden die gezegd worden, maar ook voor een belangrijk deel door de muziek. Zo is het ook bij Transylvania.

Transylvania

De Italiaanse Zingarina is zwanger van de Roemeense zigeunermuzikant Milan die haar in Frankrijk achtergelaten heeft. Ze gaat hem zoeken in Transylvanië, met haar vriendin Marie, maar als ze hem vindt wijst hij haar af. Ze dreigt dan volledig aan die afwijzing ten onder te gaan en besluit alleen in Transylvanië te blijven. De scharrelaar Tchangalo ontfermt zich over haar, maar er is onder meer een prachtige excorcisme-scene voor nodig om de hysterie en depressie van Zingarina te verdrijven en ruimte voor de liefde te maken.

Muziek speelt een hoofdrol in de film. De soundtrack van de film won dan ook een prijs. Passie, melancholie, vreugde, alles komt samen in de muziek.

Kaarten