Date: 3 November 2018
Time: 00:00 - 00:00
Film | Muziek

UITVERKOCHT

Proef de smaak van Frankrijk, met de filmhuisklassieker Amélie (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain), Franse hapjes en chansons door Diana van der Bent..

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001) is een Franse romantische komediefilm van Jean-Pierre Jeunet met Audrey Tautou in de hoofdrol. De film, geschreven door Jeunet en Guillaume Laurant, is een geromantiseerde weergave van het leven in Montmartre in Parijs. De film werd een internationale kaskraker en werd internationaal bekroond met vier Césars (waaronder voor beste film en beste regisseur) en kreeg vijf Academy Award-nominaties. De muziek werd gecomponeerd door Yann Tiersen.

Het verhaal: Amélie is op zoek naar liefde, en de zin van het bestaan. Ze is een serveerster in het centrum van Montmartre, waar ze contact heeft met haar buren en klanten, alsmede met een mysterieuze foto-verzamelaar. Langzaam realiseert Amélie zich dat de weg naar geluk zich niet vanzelf zal openbaren, maar dat ze hier initiatief voor zal moeten tonen. Zij treft haar geluk door zich in te spannen voor het geluk van anderen.

(Met medewerking van Bibliotheek Oostland)

Diana van der Bent

Voor en na de film is er een optreden van Diana van der Bent, chansonnière en jazz-zangeres. Ze toerde onder meer met een theaterconcert over de levens en muziek van Peggy Lee en Nina Simone en met de voorstelling ‘Jazz & Poëzie’, waarbij poëzie en muziek werden vervlochten. In 2015 stond ze op de planken met het programma ‘ Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital’, waarmee ze op het Delft Fringe-festival 5 sterren van het publiek kreeg.

In Theater ‘t Web zal Diana van der Bent een Frans oeuvre zingen met nummers uit haar voorstelling ‘Tout finit par des chansons’, waarmee ze met een aantal muzikanten door het land toert. De voorstelling gaat over het naoorlogse literaire chanson van onder meer Brel, Brassens, Barbara, Moustaki en Ferré. Diana van der Bent: “Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht in zich om mensen te raken, ongeacht genre, taal of achtergrond.”