Date: 7 March 2020
Time: 00:00 - 00:00
Film | Muziek

€ 5,00

Film Plus staat dit seizoen in het teken van Leef! En het leven is mooi, als je de filmtitel La vita è bella letterlijk vertaalt. En hoewel deze Italiaanse filmklassieker speelt in de Tweede Wereldoorlog is de boodschap mooi: blijf geloven in een goede afloop. La vita è bella wordt vertoond tijdens Film Plus op zaterdagavond 7 maart in Theater ’t Web. Voor en na de film is er livemuziek, en er zijn gratis hapjes.

Regisseur Roberto Beningi speelt zelf de hoofdrol in La vita è bella. Guido is een man die zelfs in de meest uitzichtloze situatie de humor kan vinden. Als hij met zijn vrouw en zoontje wordt afgevoerd naar een Duits werkkamp, wil hij zijn zoon de werkelijkheid besparen. Hij vertelt dat de reis een spel is waarmee je prijzen kunt winnen. De man gelooft er heilig in dat hij de geestelijke gezondheid van zijn zoontje kan redden en gaat vastbesloten door met toneelspelen, zelfs wanneer ze in het kamp zijn aangekomen en keihard moeten werken.

La vita è bella ontving veel filmprijzen, met als belangrijkste Oscars in 1998 voor beste niet-Engelstalige film, voor beste filmmuziek en voor beste acteur. Verder won de film in 1998 ook de meest vooraanstaande Italiaanse filmprijs, de David di Donatello, de “Prijs van de Jury” van het Filmfestival van Cannes, de Europese filmprijs voor beste film en beste acteur. In 1999 volgden verder onder andere de Deutscher Filmpreis voor beste buitenlandse film, de Franse filmprijs César du cinéma voor beste buitenlandse film en een BAFTA voor beste acteur.

Het is niet voor niets dat Theater ’t Web kiest voor de vertoning van La vita è bella. De film past mooi binnen het filmthema van dit seizoen – Leef! – en bij de herdenking van 75 jaar bevrijding. De belangrijkste reden om de film te draaien op zaterdagavond 7 maart is dat het een enorm indrukwekkende film is die iedereen minimaal een keer in zijn of haar leven gezien moet hebben.


Kaarten