Date: 18 January 2020
Time: 00:00 - 00:00
Film | Muziek

uitverkocht

Film Plus (film, muziek, hapjes) heeft dit seizoen als thema Leef! In deze opzienbarende documentaire zien we hoe Bobby, Eddy en David per ongeluk ontdekken dat ze een drieling zijn. Voor en na de film is er live-muziek door singer-songwriter Marte.

Three Identical Strangers was dé filmhuis-hit van vorig jaar. En dat komt voor een belangrijk deel door het bizarre verhaal. De 19-jarige Robert Shafran ontdekt toevallig – op school – dat hij een tweelingbroer heeft: Eddy Galland. Maar niet veel later blijkt er nóg een broer te bestaan: David Kellman.

De broers blijken bij hun geboortes van elkaar gescheiden te zijn voor een psychologisch experiment. Ze zijn met opzet in verschillende milieus geplaatst: arbeidersmilieu, middenklasse en de hogere middenklasse. En het wordt steeds gekker. Vooral als je je bedenkt dat het allemaal echt gebeurd is.

Marte

Voor en na Three Identical Strangers is er livemuziek door Marte. “Ik ben altijd opgevoed met muziek en zong in mijn eerste koor op mijn tiende. Waar thuis altijd klassieke muziek aanstond, ontdekte ik op een gegeven moment ook Ierse folk en de muziek van Regina Spektor.”

Op haar zestiende startte Marte met het schrijven van haar eigen muziek. “Centraal in mijn muziek staat de menselijke maat: Grote liedjes over kleine dingen en kleine liedjes over grote dingen, muziek om je thuis in te voelen, waar iedereen even mens mag zijn.”

Enkele jaren geleden woonde ze een jaar in Glasgow. “Een fantastische muziekstad waar mijn muziek pas echt van de grond kwam. Ik zong in het universiteitskoor, en speelde vrijwel elke week op open podia en in huiskamers.”