Date: 29 June 2024
Time: 15:00
Muziek | Theater

29 juni | €30,00
Laten we eens een eigen jazzfestival organiseren, dachten we in 2023. Kleinschalig, laagdrempelig én goed. Omdat niet iedereen zin (en geld) heeft om naar de grotere festivals te gaan. En dat bleek een schot in de roos. De eerste editie van Jazz in ’t Web was helemaal top. Met Nederlandse wereldacts, een uitverkochte zaal, geweldige reacties en een gezellig buitenterras met foodtruck. Dat smaakte al direct naar meer. Op 29 juni is daarom de tweede editie van Jazz in ’t Web met The Preacher Men, Francien van Tuinen & Angelo Goudsmit, Angelo Verploegen Quintet, Lex Jasper Trio en West Coast Big Band & Simon Rigter.

The Preacher Men
The Preacher Men is een “supertrio”, schreef website Jazzism. Saxonist/componist Efraïm Trujillo richtte de jazzband in 2014 op. Andere leden zijn Rob Mostert (Hammond-orgel) en Chris Strik (drums). In 2019 won The Preacher Men de Edison Publieksprijs voor het album Blue. Website Jazzenzo schreef over dat album: “Vanaf de eerste noot is het feest”, Jazzflits noemde het “een diamant”, en het Parool “bopping supersized”.

Angelo Verploegen Quintet
Trompettist Angelo Verploegen is een veelzijdig muzikant: hij speelt moderne jazz, hardbop, improvisatie en in big bands. “Jazz, in welke stijl dan ook, gaat over communiceren”, aldus Verploegen. Met Nils van Haften (saxofoon), Marc van Roon (piano), Guus Bakker (bas) en Jasper van Hulten (drum) vormt hij het Angelo Verploegen Quintet. De leden van het kwintet zijn stuk voor stuk grote namen in de Nederlandse jazz-scene, en zullen Bleiswijk ongetwijfeld omver spelen.

Lex Jasper Trio
Lex Jasper is een internationaal gevraagd pianist, dirigent en arrangeur. Hij werkte naast het Metropole Orkest onder meer met de BBC Bigband, de Radio Philharmonie Hannover en de NDR Bigband in Hamburg, vaak voor tv- en radioproducties. Hij toerde met Toots Thielemans en Stéphane Grappelli en speelde met onder meer Joe Pass, Herb Geller, Bobby Shew en John Clayton. Na het overlijden van Pim Jacobs vroeg Reys hem haar vaste begeleider te worden. In 2019 verscheen de eerste cd van het nieuwe Lex Jasper Trio: ‘Notes From The Netherlands’. Daarop is hij te horen is met Vincent Koning op gitaar en Frans van Geest op bas. In 2020 namen ze de cd ‘Lexposure’, een jaar later volgde de cd “Happy Talk” voor het Japans label Sawano. Jeff Hamilton over het Lex Jasper Trio: “Whether this trio plays a medium tempo swing, gentle bossa nova or peaceful ballads, you get the feeling that they “own” every groove they play.”

West Coast Big Band & Simon Rigter
De West Coast Big Band (onder leiding van Nils van Haften) stond ook op tijdens de eerste editie van Jazz in ‘t Web, in 2023. Dit jaar treedt de beste bigband van het land op met saxofonist Simon Rigter. Samen spelen ze een eerbetoon aan Peter Herbolzheimer, een Duits-Roemeense trombonist die vooral bekend was als bandleider, componist en arrangeur. De roemruchte Herbolzheimer Big Band maakte furore in de jaren ’70, ’80 en ’90. Veel internationale jazzmusici speelden in de hand-picked jazzorkesten van Herbolzheimer, waaronder ook Nederlandse topmuzikanten als Ferdinand Povel, Bart van Lier, Erik van Lier, Peter Tiehuis en Ack van Rooyen. De eigenzinnige arrangementen van Herbolzheimer hebben een heel eigen signatuur met vooral veel energie.

Francien van Tuinen en Anton Goudsmit
De samenwerking tussen gitarist Anton Goudsmit en zangeres Francien van Tuinen is vers van de pers. Sinds hun première in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam werken ze samen aan een nieuw en op hun lijf geschreven repertoire. Eigen werk met Nederlandse teksten en bewerkingen van bestaande stukken worden met veel energie en toewijding een nieuw leven ingeblazen door Francien en Anton.
Francien van Tuinen wordt beschouwd als een zeer avontuurlijke zangeres. Nadat ze in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won heeft ze een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Haar album Countrified bevat eigen nummers over haar leven op het platteland, maar ze heeft ook een album gewijd aan de ‘Cool Voice’ van Rita Reys en teksten geschreven op klassieke muziek voor het album Muzyka, dat zij samen met gitarist Jesse van Ruller maakte. Als zangeres en componist weet ze boeiende verhalen te vertellen en haar publiek te raken.
Anton Goudsmit is een van de meest geliefde jazzgitaristen van Nederland! Goudsmit staat bekend om zijn onweerstaanbare enthousiasme, zijn tomeloze energie en zijn uitbundige spel. Hij heeft naam gemaakt met bands als New Cool Collective, The Ploctones en Fugimundi. Onlangs heeft hij met zijn laatste project Ton Petit een hele andere kant van zijn muzikale persoonlijkheid laten zien: zorgvuldig uitgewerkte composities met een verrassende veelzijdigheid.

Bekijk de terugblik op Jazz in ‘t Web 2023

Aanvangstijd
De deuren van de zaal gaan een half uur voor start van de voorstelling open.

Kaarten
Kaarten koopt u via onze ticketshop.