Date: 29 June 2024
Time: 15:00
Muziek | Theater

29 juni | €30,00
Laten we eens een eigen jazzfestival organiseren, dachten we in 2023. Kleinschalig, laagdrempelig én goed. Omdat niet iedereen zin (en geld) heeft om naar de grotere festivals te gaan. En dat bleek een schot in de roos. De eerste editie van Jazz in ’t Web was helemaal top. Met Nederlandse wereldacts, een uitverkochte zaal, geweldige reacties en een gezellig buitenterras met foodtruck. Dat smaakte al direct naar meer. Op 29 juni is daarom de tweede editie van Jazz in ’t Web. De eerste acts zijn inmiddels bekend: The Preacher Men, Angelo Verploegen Quintet, Lex Jasper Trio en West Coast Big Band & Bart van Lier.

The Preacher Men
The Preacher Men is een “supertrio”, schreef website Jazzism. Saxonist/componist Efraïm Trujillo richtte de jazzband in 2014 op. Andere leden zijn Rob Mostert (Hammond-orgel) en Chris Strik (drums). In 2019 won The Preacher Men de Edison Publieksprijs voor het album Blue. Website Jazzenzo schreef over dat album: “Vanaf de eerste noot is het feest”, Jazzflits noemde het “een diamant”, en het Parool “bopping supersized”.

Angelo Verploegen Quintet
Trompettist Angelo Verploegen is een veelzijdig muzikant: hij speelt moderne jazz, hardbop, improvisatie en in big bands. “Jazz, in welke stijl dan ook, gaat over communiceren”, aldus Verploegen. Met Nils van Haften (saxofoon), Marc van Roon (piano), Guus Bakker (bas) en Jasper van Hulten (drum) vormt hij het Angelo Verploegen Quintet. De leden van het kwintet zijn stuk voor stuk grote namen in de Nederlandse jazz-scene, en zullen Bleiswijk ongetwijfeld omver spelen.

Lex Jasper Trio
Lex Jasper is een internationaal gevraagd pianist, dirigent en arrangeur. Hij werkte naast het Metropole Orkest onder meer met de BBC Bigband, de Radio Philharmonie Hannover en de NDR Bigband in Hamburg, vaak voor tv- en radioproducties. Hij toerde met Toots Thielemans en Stéphane Grappelli en speelde met onder meer Joe Pass, Herb Geller, Bobby Shew en John Clayton. Na het overlijden van Pim Jacobs vroeg Reys hem haar vaste begeleider te worden. In 2019 verscheen de eerste cd van het nieuwe Lex Jasper Trio: ‘Notes From The Netherlands’. Daarop is hij te horen is met Vincent Koning op gitaar en Frans van Geest op bas. In 2020 namen ze de cd ‘Lexposure’, een jaar later volgde de cd “Happy Talk” voor het Japans label Sawano. Jeff Hamilton over het Lex Jasper Trio: “Whether this trio plays a medium tempo swing, gentle bossa nova or peaceful ballads, you get the feeling that they “own” every groove they play.”

West Coast Big Band & Bart van Lier
De West Coast Big Band (onder leiding van Nils van Haften) stond ook op tijdens de eerste editie van Jazz in ‘t Web, in 2023. Dit jaar treedt de beste bigband van het land op met trombonist Bart van Lier. Samen spelen ze een eerbetoon aan Peter Herbolzheimer, een Duits-Roemeense trombonist die vooral bekend was als bandleider, componist en arrangeur. De roemruchte Herbolzheimer Big Band maakte furore in de jaren ’70, ’80 en ’90. Veel internationale jazzmusici speelden in de hand-picked jazzorkesten van Herbolzheimer, waaronder ook Nederlandse topmuzikanten als Ferdinand Povel, Bart van Lier, Erik van Lier, Peter Tiehuis en Ack van Rooyen. De eigenzinnige arrangementen van Herbolzheimer hebben een heel eigen signatuur met vooral veel energie.

Bekijk de terugblik op Jazz in ‘t Web 2023

Aanvangstijd
De deuren van de zaal gaan een half uur voor start van de voorstelling open.

Kaarten
Kaarten koopt u via onze ticketshop.