Date: 17 December 2023
Time: 14:00
Jeugd | Theater

€7,50 / Familievoorstelling (8+)
De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa wordt meegenomen. In het paleis wordt ze opgeleid door Hegai, de hofkleermaker en stylist. Hadassa wordt nog mooier en de koning kroont haar tot nieuwe koningin. Een schitterende familievoorstelling in de donkere decembermaand.

John de Winter was op zijn achttiende hij de jongste beroeps-poppenspeler in Nederland. Tegenwoordig is hij niet alleen poppenspeler, maar ook steeds meer acteur en verteller in zijn eigen theaterproducties. Met zijn reizend theater is hij al meer dan 35 jaar een graag geziene speler in theaters en op scholen. De Winter werkte mee aan verschillende televisieprogramma’s, heeft veel tekenfilms ingesproken en is regisseur.

De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa, het nichtje van de poortwachter, wordt meegenomen. De koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar de eerste minister, Haman, dreigt haar oom te vermoorden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa haar oom te redden van een wisse dood. Het verhaal is gebaseer op een van oorsprong oud-testamentische verhaal van Esther.

Kaarten
Kaarten koopt u via onze ticketshop.