Date: 26 January 2024
Time: 20:00
Muziek | Poëzie

€7,50
Elke twee jaar krijgt de gemeente Lansingerland een nieuwe gemeentedichter. Vanavond wordt de opvolger van Woes Ploum bekendgemaakt: het is immers de Week van de Poëzie. Een avond dus met veel gedichten. En met muziek. Artvark is een saxofoonkwartet dat eerder onder meer Lowlands platspeelde én een van de trekkers was tijdens ons eigen Jazz in ’t Web. Vanavond treedt Artvark op met dichter/spoken word-artiest Nyk de Vries, met wie het kwartet de cd Tagelyk maakte. Theater ’t Web organiseert deze avond samen met gemeente Lansingerland en Bibliotheek Oostland.

Harmonieus en tegelijkertijd guur en grommend. Artvark en dichter Nyk de Vries alterneren in Tagelyk tussen rauw en poëtisch. Tagelyk, Fries voor ‘tegelijkertijd’, brengt twee werelden op verrassende wijze samen, spoken word en muziek. De teksten van de Vries vormen een mozaïek van personages en gebeurtenissen waarin het ooit nogal louche Rotterdamse schiereiland Katendrecht wordt gekoppeld aan het eveneens eigengereide Friese dorp Zwaagwesteinde, waar de moeder van Nyk opgroeide.

Artvark Saxophone Quartet
Artvark speelde op grote internationale festivals zoals het Caïro Jazzfestival, North Sea Jazz en Bohemia in Praag. Naast de ‘solo’ concerten ging Artvark ook bijzondere samenwerkingen aan, zoals met jazzlegende Peter Erskine, de klassieke sopraan Claron McFadden en componist Philip Glass. Met dichter Nyk de Vries speelde het kwartet ondermeer tijdens Poetry International.

Nyk de Vries
Schrijver/dichter Nyk de Vries is literair performer en voormalig dichter fan Fryslân. In zijn werk combineert hij graag poëzie met
muziek en beeld. Bij zijn jongste bundel ‘Asman’ verscheen een serie veelbekeken poëziefilms. Eerder won hij met z’n roman ‘Renger’ de Piter Jelles Literatuurprijs. Als onderdeel van het Europese poëzieplatform Versopolis treedt Nyk regelmatig op in het buitenland. Onlangs verscheen via NPO2 de documentaire ‘NYK’.

Gemeentedichter
30 januari 2022 werd Woes Ploem geïnstalleerd als gemeentedichter van Lansingerland. Bekijk hieronder de beelden van de installatie door wethouder Titia Cnossen.

 

Kaarten
Kaarten koopt u via onze ticketshop.