Datum: 28 november 2020

Tijd: 20.00

Literatuur | Poëzie

€15,00

Een avond poëzie met lokaal talent én met Nederlandse wereldsterren: het duo Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint en voormalig Purper-lid Erik Brey.

Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint

Van 1965 tot en met 1979 maakten Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint deel uit van het Cabaret Ivo de Wijs. In 1980 viel dit gezelschap uit elkaar: Ivo ging schrijven voor het theater en presenteren voor de radio. Pieter ging promoveren en werd (als Dr. Pieter) docent aan de Katholieke Universiteit Brabant. Ivo en Pieter zijn het podium trouw gebleven. Af en toe vervlechten zij hun repertoire tot een Literair Variété met raadselrijmen, oogrijmen en stuntrijmen (door Ivo), nieuwe gezangen en gloedvol pianospel door Pieter en een enkel nostalgisch duet.

Cabaret Ivo de Wijs met Ivo de Wijs, Pieter Nieuwint en Marnix Kappers.

Erik Brey

Erik Brey is pianist, performer, schrijver, componist, arrangeur, maar voelt zich wellicht het meeste thuis zelf zingend aan de vleugel. Liedjes van zichzelf, en van vele anderen, in een variëteit aan stijlen: klassiek, chanson, tango, jazz, gypsy, enz. Daarbij altijd op zoek naar humor en/of ontroering. En het grote publiek kent hem vooral als oprichter van Purper.

Een oudje van Erik Brey, in 1996 met Purper.

Kaarten

Kaarten voor deze voorstelling zijn  1 maand voorafgaand aan de voorstelling te koop, dus vanaf 28 oktober 9.00 uur. De kaarten worden bovendien alleen per sets van 2 stuks verkocht. In onze ticketshop ziet u of de kaarten inmiddels beschikbaar zijn. Ga naar de ticketshop