Date: 28 November 2020
Time: 00:00 - 00:00
Literatuur | Poëzie

uitverkocht

Een avond poëzie met lokaal talent én met Nederlandse wereldsterren: het duo Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint, voormalig Purper-lid Erik Brey en gemeentedichter Mark Boninsegna.

Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint

Van 1965 tot en met 1979 maakten Ivo de Wijs & Pieter Nieuwint deel uit van het Cabaret Ivo de Wijs. In 1980 viel dit gezelschap uit elkaar: Ivo ging schrijven voor het theater en presenteren voor de radio. Pieter ging promoveren en werd (als Dr. Pieter) docent aan de Katholieke Universiteit Brabant. Ivo en Pieter zijn het podium trouw gebleven. Af en toe vervlechten zij hun repertoire tot een Literair Variété met raadselrijmen, oogrijmen en stuntrijmen (door Ivo), nieuwe gezangen en gloedvol pianospel door Pieter en een enkel nostalgisch duet.

Cabaret Ivo de Wijs met Ivo de Wijs, Pieter Nieuwint en Marnix Kappers.

Erik Brey – Jubileum

Erik Brey beklom voor het eerst het toneel met theatergroep Purper, dus iedere keer als hij een jubileum zou willen vieren, dan viert Purper dat ook. Vandaar dat hij dit jaar zijn 39-jarig jubileum viert! Bijna 40 jaar op het toneel, zelf zojuist de 60 gepasseerd. Hoog tijd om eens in eigen schatkist te graven.

Erik Brey is pianist, performer, schrijver, componist, arrangeur, maar voelt zich wellicht het meeste thuis zelf zingend aan de vleugel. Liedjes van zichzelf en van vele anderen, in een variëteit aan stijlen; klassiek, chanson, tango, jazz, gipsy, enz. Daarbij altijd op zoek naar humor en/of ontroering.

Erik Brey werd geboren op 27 december 1956. In zijn jeugd speelde de piano een indrukwekkende rol die ertoe leidde dat hij zich nagenoeg zelf de kunst van het spelen hierop meester maakte. Muziek en piano bleven zijn leven beheersen. Na het VWO schrijft Erik zich in al student Muziekwetenschap aan de Rijks Universiteit Utrecht. De studietijd in Utrecht wordt echter vooral doorgebracht met muziek, zigeunerorkestjes, jazzcombo’tjes en amateurtoneel. De oprichting van theatergroep Purper brengt Erik definitie op het toneel, waar hij nu al 39 jaar thuishoort.

Erik Brey met Kamerbreed.

ticketshop