Date: 11 February 2023
Time: 20:00
Literatuur | Muziek | Poëzie

€20,00 (inclusief koffie/thee)
In Idyllen gaat zangeres Oukje den Hollander aan de hand van teksten van schrijver Ilja Leonard Pfeijffer op zoek naar hoe te leven en lief te hebben in een wereld die steeds harder lijkt te worden. Samen met multi-instrumentalist Marijn Korff de Gidts zette zij voor haar debuutalbum gedichten uit de prijswinnende bundel Idyllen van Pfeijffer op muziek. Het album werd lovend ontvangen. In dit theatrale concert brengen Oukje den Hollander en Marijn Korff de Gidts de nummers live.

Oukje den Hollander (1988, Leiden) streeft in haar werk als zangeres en theatermaker naar de ultieme samenkomst van taal en muziek. Voor haar begint het creëren bij wat ze wil zeggen: ze bijt zich vast in de inhoud, waaruit haar muzikale ideeën voortvloeien. Dit maakt haar tot een genre-overstijgende zangeres die in dienst van de woorden staat.

Oukje is naast artieste bij 7 Mountain Records ook artistiek leider van muziektheatercollectief KASSETT. Oukje studeerde Klassiek Zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Master Singer/Performer aan de Toneelschool en Kleinkunst-academie Amsterdam en het Conservatorium van Amsterdam.

NRC bekroonde haar werk dat wordt vertolkt met een krachtige, beweeglijke stem die de emotie van het lied versterkt en de ademhaling van de tekst nauwgezet volgt, met vier sterren: ‘Zo licht en bijna doorschijnend-ijl als Oukje den Hollander zingt, dat is zeldzaam. Dit is muziek waarnaar je telkens kunt luisteren, om elke keer nieuwe poëzieregels te horen die door zuivere zang en vindingrijke instrumentatie verrassen.’

‘Met veel durf en nog meer fantasie (…) Met haar glasheldere stem houdt Den Hollander de teksten op de voorgrond‘, schreef Dagblad van het Noorden. Villa d’Arte: ‘Het is persoonlijk, heel direct, authentiek en puur.’

Kaarten zijn te koop via onze ticketshop.