Date: 28 September 2019
Time: 00:00 - 00:00
Muziek

€ 10,00

Rooks is de nieuwe sensatie in de Nederpop. De band – gevormd door singer-songwriter Don Rooks – speelt vanavond de show ‘Diep door de nacht’: een combinatie van eigen nummers en covers van onder meer De Dijk, Ramses Shaffy, Acda en de Munnik en The Scene. Genieten gegarandeerd.

Rooks is een initiatief van de singer-songwriter Don Rooks. Deze veelzijdige muzikant heeft als drummer al op de grotere podia in Nederland gestaan (o.a. North Sea Jazz, Concert at Sea). Nu laat hij als Rooks echter een hele andere kant van zichzelf zien, waarbij de liefde voor de Nederlandse taal voorop staat. Met zijn persoonlijke teksten en warme stemgeluid neemt hij de luisteraar mee, zoals dat alleen in je moedertaal kan. Daarnaast zorgen zijn open podiumpresentatie en Brabantse roots ervoor dat een avondje Rooks vooral vol gezelligheid zit.

De muziek van Rooks is te typeren als moderne Nederpop. Invloeden van artiesten als Blof en Guus Meeuwis zijn te herkennen. Maar ook de helden van weleer, denk bijvoorbeeld aan de Dijk en Acda en de Munnik, worden niet vergeten.

De eerste EP van Rooks, Het Water, kwam in 2018 uit. Een jaar en meer dan 50 duizend streams op Spotify later is het tijd voor nieuwe muziek. In januari 2019 kwam een nieuwe single, Overstag, uit. Deze zal in juni en september opgevolgd worden door de volgende singles. In deze nummers heeft Rooks geprobeerd nog meer een eigen stem te vinden, door zich te richten op de kern van muziek en tekst. “Ik wilde meer zeggen met minder woorden en instrumenten.”

Kaarten