Date: 14 September 2019
Time: 00:00 - 00:00
Cabaret | Theater

Uitverkocht

Steven Brunswijk is ‘de Braboneger’. Meer dan 350.000 hits op Dumpert.nl, we hebben het over de internetsensatie ´De Braboneger’.

De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het minder erg? Nee absoluut niet! Kun je er dan wel grappen over maken? Het zal eens tijd worden! Maar kan het ook? En dat is dus ook exact waar Steven tijdens zijn voorstelling Van Slaaf tot Meester samen met het publiek achter gaat komen.

Humor is voor Steven de beste manier om de slavernij bespreekbaar te maken. Het wordt tijd dat ook dit onderwerp bespreekbaar wordt gemaakt in het theater.

´Het begon allemaal als een grap´ vertelde de in Tilburg wonende Brunswijk (28) aan diverse bladen ‘maar als ik mijn telefoon nu aanzet begint deze meteen te rammelen’. Samen met een vriend maakte Brunswijk verschillende filmpjes en plaatste deze op internet en sloegen meteen in als een bom! In de stukjes geeft de Braboneger, op ietwat humoristische manier, zijn kijk op verschillende situaties met de nadruk op negers.