Date: 25 March 2023
Time: 20:00
Muziek | Theater

€20,00 (inclusief koffie/thee)
STRAF is een zevenkoppige muziektheaterformatie. Zeven kapiteins op één schip die weten van pompen of verzuipen. En pompen doen ze! Met een waanzinnige bezetting van drums, blazers en gitaren, van wasbord tot bassax en van accordeon tot voetpomptoeter. Zo stookt Straf zijn eigen sound, met invloeden van folk, soul, rock’n roll, en de polders van dit land. Al ruim 10 jaar brengen zij hun opzwepende muziek naar de podia van Nederland en Vlaanderen.

In de voorstelling Zeppelin! neemt de Brabantse band Straf je mee naar het leven op de gesloten afdeling. In een reeks muzikale portretten komen de bewoners voorbij. De zonderlingen. De onaangepasten. De alcoholisten. De psychopaten. Stap voor stap leert de luisteraar ze kennen en vertellen ze wat hen beweegt. Met als rode draad die het verhaal aan elkaar rijgt Het Ontsnappingsplan! Want laten we eerlijk zijn: in zijn eigen wereld kan zelfs de grootste gek prima uitleggen dat de rest van de wereld volslagen krankjorum is. En eerlijk gezegd, daar heeft-ie vaak best een punt…

Op Zeppelin! speelt het Brabantse Straf nummers uit de gelijknamige muzikale theatervoorstelling. De band schreef, regisseerde en produceerde deze voorstelling en de bijbehorende muziek in een periode van drie jaar. Daarbij werd vooral geput uit ervaringen, ontmoetingen en observaties van de band zelf. Muzikaal werd inspiratie gevonden in de meest uiteenlopende bronnen. Van blues tot big band, van beatbandjes tot Balkan. Maar altijd met de geheel eigen sound van Straf, die klinkt als de Bremer stadsmuzikanten die van de keldertrap lazeren.

Zeppelin! werd in twee sessies opgenomen in Studio Wild Verband en geproduceerd door BJ Baartmans, die zijn sporen meer dan ruimschoots heeft verdiend als muzikant, producer en allround muzikaal genie. Met deze alleskunner heeft Straf een partner in crime gevonden die begrijpt hoe hij de organische straffe sound moet vangen…én weer moet bevrijden.

Straf maakte eerder met de Bossche regisseur en kunstenaar Lucas Kastelijn de goed ontvangen voorstelling Wladiwostok!, bracht de EP’s Vraatzucht (2010) en Zinkend Schip (2007) en de CD Pompen of Verzuipen (2008) uit, en speelt al bijna 20 jaar zalen plat en daken eraf.

Kaarten zijn te koop via onze ticketshop.