Date: 16 June 2018
Time: 00:00 - 00:00
Jeugd | Theater

€ 7,50

Theater Hutsepot speelt de voorstelling ‘Over hoedjes en kalfjes’. Een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater voor de jongste theaterbezoekers (4+).

De hoedenmaker is een echte goedzak: hij is elke dag op zoek naar mensen die hij gelukkig kan maken. Iedereen roept hem toe: ‘heeft u een hoedje dat past bij mijn snoetje? Heeft u een hoedje dat past bij mijn hoofd?’ Dan duikt de hoedenmaker in zijn kar vol hoedenmakersspullen en maakt hij meteen een hoed die wonderwel past bij je hele persoon. Maar op een dag komt de hoedenmaker in een dorp waar iedereen anders is, waar de sfeer ook anders is en waar elk huisje zijn eigen kruisje heeft. Zal het de hoedenmaker ook hier lukken om de mensen gelukkig te maken?

Tom Van Mieghem – de voorman van Theater Hutsepot – won in 2015 het Kindertheaterfestival Gent met zijn eigenzinnig ‘muzikaal verteltheater’. ‘Over hoedjes en kalfjes is een aanstekelijke smeltkroes van muzikaal vertel- en poppentheater, met onder meer huiscomponist Peter Verberckmoes: die bespeelt zowat alle instrumenten, en ziet als geen ander welke instrumenten en welke muzikanten elk verhaal nodig heeft.

Deze voorstelling is voor 4+ en duurt 50 minuten.

Kaarten