John de Winter speelt 17 december Hadassa – Ster van Perzië in Theater ‘t Web. Deze familievoorstelling is een spannende vertelling over de moed om te zeggen wat je denkt en te zijn wie je bent. Ofwel: een verhaal over vrijheid. De Winter speelt alle personages en neemt jong en oud mee in een spannend verhaal.

John de Winter was op zijn achttiende hij de jongste beroeps-poppenspeler in Nederland. Tegenwoordig is hij niet alleen poppenspeler, maar ook steeds meer acteur en verteller in zijn eigen theaterproducties. Met zijn reizend theater is hij al meer dan 35 jaar een graag geziene speler in theaters en op scholen. De Winter werkte mee aan verschillende televisieprogramma’s, heeft veel tekenfilms ingesproken en is regisseur.

De koning van Meden en Perzen zoekt een nieuwe bruid. Soldaten plunderen de straten in de stad om de
mooiste meisjes te vinden. Ook Hadassa, het nichtje van de poortwachter, wordt meegenomen. De koning kroont haar tot nieuwe koningin. Maar de eerste minister, Haman, dreigt haar oom te vermoorden. Met gevaar voor eigen leven probeert Hadassa haar oom te redden van een wisse dood. Het verhaal is gebaseer op een van oorsprong oud-testamentische verhaal van Esther.

Kaartverkoop

De familievoorstelling Hadassa – Ster van Perzië van John de Winter is te zien op zondag 17 december, 14.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 10.30 uur). Kaarten kosten €7,50 per persoon (inclusief koffie/thee/ranja) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.