LOS Muziektheater bestaat uit vier meiden. Eén daarvan is geboren en getogen in Bleiswijk: Femke Vernij. Ze had de hoop al opgegeven ooit in haar voormalige woonplaats te kunnen optreden. Maar op 9 december staat ze op de planken van Theater ’t Web.

Wanneer heb je Bleiswijk verlaten?

“Dertien jaar geleden, toen ik zeventien was. Ik had tien jaar bij het Hofplein Theater gezeten en had in 6 VWO de vooropleiding Muziektheater gevolgd. De studie Muziektheater was dus een logische keuze. Dat ben ik gaan studeren aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Daar leerde ik Charlotte Waardenburg, Kim de Fuijk en Dookje Engelhard kennen. Samen vormen we LOS Muziektheater.”

Hoe gaat het met LOS Muziektheater?

“Heel goed. We spelen ontzettend veel. Zo spelen we vanmiddag bij een huisartsencongres in Amsterdam RAI en vanavond in Brielle. We hebben tijden gehad dat we vier tot vijf keer per week optraden. Dat is echt zwaar. Optreden is topsport.”

Maar je had nog nooit in Bleiswijk opgetreden?

“Nee. Ik vond het altijd jammer dat ik niet in mijn oude woonplaats kon optreden. Ik was al blij als we in de buurt geboekt werden, bijvoorbeeld Zoetermeer. Na verloop van tijd laat je die wens los. En toen ineens zag ik Bleiswijk in onze speellijst staan! Een optreden in ‘mijn’ oude bibliotheek! Echt heel leuk!”

Waarom is het zo leuk in je oude woonplaats op te treden?

“Ik ben trots op onze voorstelling, en die wil ik aan zo veel mensen die ik ken en kende laten zien. Hoe ik de voorstelling omschrijf? Muzikaal, grappig, vrolijk. Geschikt voor iedereen – man en vrouw – en bijna voor alle leeftijden.”

(Foto: © Eva Broekema)