Op 29 juni 2024 is de tweede editie van Jazz in ‘t Web met 5 Nederlandse jazzacts van wereldniveau, waaronder Francien van Tuinen & Angelo Goudsmit.

De samenwerking tussen gitarist Anton Goudsmit en zangeres Francien van Tuinen is vers van de pers. Sinds hun première in het Ramses Shaffy Huis in Amsterdam werken ze samen aan een nieuw en op hun lijf geschreven repertoire. Eigen werk met Nederlandse teksten en bewerkingen van bestaande stukken worden met veel energie en toewijding een nieuw leven ingeblazen door Francien en Anton.

Francien van Tuinen wordt beschouwd als een zeer avontuurlijke zangeres. Nadat ze in 1997 het Nederlands Jazz Vocalisten Concours won heeft ze een veelzijdig oeuvre opgebouwd. Haar album Countrified bevat eigen nummers over haar leven op het platteland, maar ze heeft ook een album gewijd aan de ‘Cool Voice’ van Rita Reys en teksten geschreven op klassieke muziek voor het album Muzyka, dat zij samen met gitarist Jesse van Ruller maakte. Als zangeres en componist weet ze boeiende verhalen te vertellen en haar publiek te raken.

Gitarist Anton Goudsmit heeft eigenlijk geen introductie meer nodig, maar voor degenen die hem nog niet kennen: hij is een van de meest geliefde jazzgitaristen van Nederland! Goudsmit staat bekend om zijn onweerstaanbare enthousiasme, zijn tomeloze energie en zijn uitbundige spel. Hij heeft naam gemaakt met bands als New Cool Collective, The Ploctones en Fugimundi. Onlangs heeft hij met zijn laatste project Ton Petit een hele andere kant van zijn muzikale persoonlijkheid laten zien: zorgvuldig uitgewerkte composities met een verrassende veelzijdigheid.