Zaterdagavond 3 november heerst er een Franse sfeer in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Dan wordt in het kader van ‘Film Plus’ de filmhuisklassieker Amélie (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain) vertoond. Voor en na de film is er een optreden van chansonnière Diana van der Bent. 

Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain is de populaire Franse filmhuisfilm uit 2001 van Jean-Pierre Jeunet met muziek van Yann Tiersen. De film werd internationaal bekroond met vier Césars (waaronder voor beste film en beste regisseur) en kreeg vijf Academy Award-nominaties. Het is dé Franse film die iedereen minimaal eens in zijn leven gezien moet hebben. De kleuren en muziek maken het een feest voor oog en oor.

Audrey Tautou speelt Amélie, een jonge vrouw in Montmartre, die op een dag besluit dat ze met kleine dingen andere mensen gelukkig kan maken. Ze wordt een geheime koppelaarster en een beschermengel. Ze overtuigt haar vader om een wereldreis te maken (met de hulp van een tuinkabouter en een bevriende stewardess), koppelt een collega en een cafégast en komt op voor Lucien, het hulpje van de groenteboer op de hoek. Ofschoon zij anderen helpt, bekommert niemand zich om haar. Doordat zij alleen maar opkomt voor andere mensen, wordt zij op haar eigen eenzaamheid gewezen.

Diana van der Bent

Voor en na de film is er een optreden van Diana van der Bent, chansonnière en jazz-zangeres. Ze toerde onder meer met een theaterconcert over de levens en muziek van Peggy Lee en Nina Simone en met de voorstelling ‘Jazz & Poëzie’, waarbij poëzie en muziek werden vervlochten. In 2015 stond ze op de planken met het programma ‘ Van Ramses tot Rossini, een radeloos recital’, waarmee ze op het Delft Fringe-festival 5 sterren van het publiek kreeg.

In Theater ‘t Web zal Diana van der Bent een Frans oeuvre zingen met nummers uit haar voorstelling ‘Tout finit par des chansons’, waarmee ze met een aantal muzikanten door het land toert. De voorstelling gaat over het naoorlogse literaire chanson van onder meer Brel, Brassens, Barbara, Moustaki en Ferré. Diana van der Bent: “Alle muziek vertelt een verhaal en heeft de kracht in zich om mensen te raken, ongeacht genre, taal of achtergrond.”

Proef de sfeer van Frankrijk

De Franse avond valt in de programmering van Theater ‘t Web onder Film Plus: film met extra’s. Op 6 oktober zijn dat – naast Amélie (Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain) en Diana van der Bent – lekkere Franse hapjes. Toegang is slechts €5,00. Kaarten kunnen online worden gekocht via www.theatertweb.nl.