Vele tientallen Bleiswijkse leerlingen hebben zich aangemeld voor het Grote Groep 8 Feest in Theater ‘t Web, zaterdag 29 juni. Tijdens dat feest is er onder meer een optreden van de 14-jarige Noa Diorgina Man uit Delft. Noa werd vorig jaar tweede op het WK Freerunnen in Zweden.

Freerunnen (ook wel parkour genoemd) bestaat uit het overkomen van hindernissen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. De snelgroeiende sport is op internet razend populair. Vorig jaar was de World Cup Freerunnen in Helsingborg, Zweden. Daar won Noa een zilveren medaille.

Noa is dus wereldtop. Onder meer het Jeugdjournaal en Hart van Nederland besteedden aandacht aan haar prestatie op het wereldkampioenschap. De Telegraaf noemde haar‘de toekomst van het freerunnen’. Verslaggever Eddy Veerman: “Ze is echt dé verrassing.”

Tijdens haar optreden in Theater ‘t Web wordt Noa begeleid door de Bleiswijkse DJ Pure Jolie, de artiestennaam van de Bleiswijkse Jolie Martijnse (12). Ze trad al eerder op in Theater ‘t Web (onder meer tijdens een avond met standup comedy) en draait veel tijdens feesten.

Daarnaast is er tijdens het Grote Groep 8 Feest een optreden van rapper/vlogger Sidney Schmeltz. Hij is bekend met zijn tv-optredens voor volwassenen, maar heeft ook een speciale kindershow. Na afloop mogen de kinderen met Sidney op de foto.

Het Grote Groep 8 Feest is gratis toegankelijk voor alle leerlingen van groep 8 uit Bleiswijk (ouders zijn niet welkom!). Kinderen die zich nog niet hebben aangemeld kunnen dat alsnog doen via hun school.

(Foto: Jessi Kusters)