Geschiedenis van ‘t Web

Theater ‘t Web huist in ‘t Web in Bleiswijk. Begin jaren ’80 is dit pand gebouwd door de bibliotheek. Eind 2006 is het gekocht door de toenmalige gemeente Bleiswijk; de bibliotheek is vervolgens verhuisd. Het pand is daarna verbouwd (met onder meer een geluidsdichte ‘doos’) en werd de thuisbasis van enkele culturele verenigingen. De nieuwe naam: ‘t Web.

Sinds september 2017 is Bibliotheek Oostland – weer – eigenaar van het pand. Dit gebeurde in nauw overleg met Stichting Behoud ‘t Web. Doel van deze stichting was behoud van de oefenruimtes, lagere huren voor de gebruikers én een beter gebruik van het podium.

Sinds december 2017 vinden er regelmatig optredens plaats in Theater ‘t Web. Deze worden georganiseerd door Theater ‘t Web/Behoud ‘t Web. In het derde kwartaal van 2018 verhuist Bibliotheek Oostland naar ‘t Web.

Verhuur?

  • In ‘t Web is een aantal oefenruimtes. Verhuur van deze ruimtes gebeurt door de eigenaar van ‘t Web: Bibliotheek Oostland.
  • ‘t Web is niet te huur voor feesten, partijen of optredens. Optredens die plaatsvinden in ‘t Web worden georganiseerd door Behoud ‘t Web/Theater ‘t Web.

Gebruikers van ‘t Web

De volgende organisaties maken gebruik van ’t Web in Bleiswijk:

Ja, ik wil de nieuwsbrief van Theater ’t Web ontvangen

* indicates required