Op donderdag 28 januari start de Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland met Gedichtendag. De themaweek duurt tot en met woensdag 3 februari. Voorafgaand aan de Poëzieweek 2021 organiseert Bibliotheek Oostland een Gedichtenwedstrijd voor alle inwoners van gemeente Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Dit jaar is het thema ‘Samen’.

Neeske Fase van Bibliotheek Oostland legt uit: “We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook saamhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’.” Voel jij je geïnspireerd door het thema? Stuur dan vóór vrijdag 22 januari 2021 je gedicht in via volwassenen@bibliotheekoostland.nl.

De voorwaarden om deel te nemen zijn:

  • maximaal 2 inzendingen per persoon
  • de inzendingen zijn niet eerder gepubliceerd of bekroond
  • deelnemers zijn 14 jaar of ouder en zijn woonachtig in de gemeente Pijnacker-Nootdorp of Lansingerland
  • het gedicht moet aansluiten bij het thema ‘Samen’ en telt maximaal 33 regels (inclusief titel, witregels en naam van de dichter)

Het volledige reglement van de Gedichtenwedstrijd is hier te vinden.

Prijzen en prijsuitreiking

Een deskundige jury nomineert in totaal acht gedichten. Genomineerden wordt gevraagd hun gedicht voor te dragen tijdens een feestelijke poëzieavond op 28 januari 2021 in CulturA & Zo, Nootdorp. Aansluitend worden de winnaars bekend gemaakt. De hoofdprijs is een boekenbon van 100 euro, de tweede prijs is een boekenbon van 50 euro en de derde prijs is een boekenbon van 25 euro. Deze boekenbonnen zijn te besteden bij boekhandel Van Atten. De winnende gedichten worden geplaatst op de website van Bibliotheek Oostland en bij voldoende gedichten wordt een bundel uitgebracht.