“Er gaat een heerlijk soort gevaar van haar uit”, schreef de Theaterkrant over cabaretière Lonneke Dort. “Een gortdroge mimiek, opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen”, vond NRC Handelsblad. Een terechte winnaar dus van de Wim Sonneveldprijs. En op 2 april treedt Lonneke Dort op in Theater ‘t Web in Bleiswijk.

De Wim Sonneveldprijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF). Sinds de start van Theater ‘t Web hebben al veel deelnemers én prijswinnaars van het AKF op het Bleiswijkse podium gestaan, onder meer tijdens de jaarlijkse Finalistentournee. Alleen Lonneke Dort ontbrak tot heden op de posters van het theater.

Lonneke Dort studeerde af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. In 2011 won ze het Utrechts Cabaret Festival en het Griffioen Cabaret Festival, en in 2017 de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. De jury prees Dort om haar sterke teksten en intrigerende persoonlijkheid.

‘Allemaal of niemand’ is een Dorts nieuwe programma dat ruimte geeft aan alle grillige, schurende en oergeestige observaties van de cabaretière met een gezonde dosis bluf. Eén ding is zeker: als we gaan, dan gaan we met z’n allen. De op het eerste gezicht zo vriendelijke Lonneke Dort slaat een akkoord aan en trekt u mee in een wereld vol gevaar. Hoewel Lonneke dolgraag ‘ja’ wil zeggen, zegt ze meestal ‘nee’. Het Parool: “Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet.”

Kaartverkoop

De voorstelling ‘Allemaal of niemand’ van Lonneke Dort is op zaterdag 2 april, 20.00 uur (deuren open: 19.30 uur) in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk). Kaarten kosten €17,50 per persoon (inclusief 1 consumptie) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Mocht de voorstelling niet door kunnen gaan wegens de geldende coronamaatregelen, dan krijgt u vanzelfsprekend uw aanschafbedrag retour.