Cabaretier, rapper, columnist, tekstschrijver en acteur Ruud Smulders staat 28 oktober op het podium van Theater ‘t Web in Bleiswijk met de try-out van zijn voorstelling RUDIVERSUM. In die voorstelling is Smulders persoonlijker dan ooit: hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en met verslaving. Grappen om te huilen, drama om te lachen en net wanneer je denkt dat het allemaal nergens over gaat weet Ruud te raken met een enkele treffende zin. ‘Een alcoholist eindigt niet in de goot, die eindigt met een hoofdwond in de salontafel.’

Ruud Smulders brak door met zijn veelbesproken Minuut van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond, en werd bekend bij het jonge publiek door zijn samenwerking met YouTuber Dylan Haegens en door Hufterproef en Amazon’s Killer Kamp. Met zijn fysieke cabaretgroep ‘De Blonde Jongens en Tim’ won hij het Groninger Cabaret Festival. Zijn stand-up show BRUUD werd de best bekeken show van NPO3.

RUDIVERSUM is zijn eerste echte theaterprogramma. Een programma waarin je de absurdistische energiebom voor het eerst van zijn meest integere kant ziet. “We vluchten allemaal in onze fantasie. Maar wat als de werkelijkheid absurder wordt dan je had kunnen bedenken? Ontsnap samen met Ruud aan een wrange realiteit. Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het RUDIVERSUM.”

Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. In het RUDIVERSUM gelden andere wetten. Die je laten schateren om het macabere. GeenStijl schreef over Ruud Smulders: “Bij ons liepen de tranen over de wangen.” En Theaterkrant “Smulders slaat ons op hoge energie met een spervuur van ontregelende grappen om de oren.”

Kaartverkoop

‘RUDIVERSUM’ door Ruud Smulders is te zien op zaterdag 28 oktober, 20.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €15,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.