Op zaterdagavond 20 oktober staan cabaretiers Glodi Lugungu, Selma Visscher en het duo Michel en Tim op het podium van Theater ‘t Web. Eerder dit jaar haalden zijn de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival, de kweekvijver van talent. Glodi Lugungu won met zijn voorstelling ‘Henk’ zowel de juryprijs als de publieksprijs.

Het Amsterdam Kleinkunst Festival bracht al veel talenten voort. Onder meer Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Eva Crutzen, Yentl en de Boer en Stefano Keizers startten ooit hun carrière bij het festival. Deelnemers doorlopen drie rondes. De winnaars maken tijdens de finale kans op de AKF Sonneveldprijs.

‘Een genot om naar  te kijken’

Afgelopen april stonden Glodi Lugungu, Selma Visscher en het duo Michel en Tim in de finale. De jury (bestaand uit onder meer theatermakers en -directeuren) reikte de juryprijs uit aan Glodi Lugungu en noemde hem ‘een genot om naar  te kijken en te luisteren’. “Hij is wat slungelig, maar stond zelfverzekerd, met een ontwapenende charme en veel schwung op het toneel. Zijn semi-naïeve presentatie koppelde hij aan enkele sterke en oergeestige verhalen.”

Als klap op de vuurpijl kreeg de in Volksrepubliek Congo geboren Lugungu de publieksprijs. Zijn voorstelling ‘Henk’is een persoonlijk verhaal over afkomst, opvoeding, volwassen worden en familie. Glodi vertelt over zijn leven met een flinke dosis zelfspot en zijn moeder als stralend middelpunt. Glodi is een eigenwijze, optimistische, boeiende verhalenverteller met grote plannen voor de toekomst.

Chapeau!

Over het duo Michel en Tom oordeelde de jury: “Michel en Tim vormen een karakteristiek duo met pit en flair. In hoog tempo speelden ze een reeks grappige sketches, met een spitsvondige rap over zelfingenomen jongens die in rijkdom geboren zijn. Geestig en bijzonder was ook het naspelen van een trailer.”.

De jury noemde Selma Visscher een veelzijdig performer. “Selma maakte indruk met haar poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en een gedurfd concept, waarbij ze zichzelf vastpinde op een roltrap. Het eerste lied, over wereldse problemen die wel dichtbij kwamen, was grappig en aandoenlijk. Een bijna technisch perfect optreden. Chapeau.”

Finalistentournee

Sinds de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival in april touren de drie finalisten door het land. Op 20 oktober staan Glodi Lugungu, Selma Visscher en het duo Michel en Tim in Theater ‘t Web in Bleiswijk. De organisatie van Theater ‘t Web is trots dat ze deze cabarettalenten op het podium mag verwelkomen. De kaarten kosten slechts €15 per stuk; de kaartverkoop is inmiddels gestart via www.theatertweb.nl.