Harpiste Wendy Rijken treedt zaterdagavond 7 mei op in Theater ‘t Web. Ze speelt voor en na de film ‘De beentjes van Sint-Hildegard’. Daarnaast zijn er tijdens deze avond Film Plus gratis hapjes. Wendy Rijken won een aantal maal het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.

Film Plus is de gezellige filmavond in Theater ‘t Web. De deuren gaan open om 19.00 uur, om 19.45 is er livemuziek van Wendy Rijken, en om 20.00 uur start de film ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ met onder meer Herman Finkers. Na de film vervolgt Wendy Rijken haar optreden.

Wendy is als freelance musicus gespecialiseerd in het spelen in professionele harmonie-orkesten en fanfares in binnen- en buitenland. Ze is de vaste harpiste van Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel te België. Als onderdeel van dit orkest behaalde zij in 2009, 2013 én 2017 de wereldtitel in de hoogste klasse op het befaamde Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daarnaast is zij de vaste harpiste van het kamerorkest Sinfonia Rotterdam. Zij verleent regelmatig haar medewerking aan koren en is te horen als soliste in verschillende concertseries.

Binnen de kamermuziek is Wendy zeer actief en maakt zij deel uit van een viertal ensembles, zoals Harpduo Carla Bos en Wendy Rijken en Zang-Harpduo met Martine Straesser. Met twee van deze ensembles is zij werkzaam voor de Stichting Muziek in Huis, waar zij inmiddels al meer dan 250 concerten voor heeft gegeven. Wendy werkt regelmatig mee aan tv- en cd-opnames van verschillende met name harmonie-orkesten en fanfares. Met deze orkesten is zij ook meerdere malen op tournee geweest naar onder andere Italië, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

Kaartverkoop

Kaarten voor Film Plus kosten €7,50 per persoon; dat bedrag is inclusief film, livemuziek, hapjes en een drankje. Kaarten zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl. Theater ‘t Web vindt u aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk.