Cabaretière Valentina Tóth speelt zaterdagavond 23 maart haar voorstelling Wildbloei in Theater ‘t Web. Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023. Wildbloei is Wildbloei ‘een ode aan de hysterische vrouw’.

Valentina Tóth stond als winnares van het Amsterdams Kleinkunst Festival al eerder op het podium van Theater ‘t Web. De organisatie was daarvan zo onder de indruk dat besloten werd haar eerste avondvullende voorstelling te boeken.

In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent Tóth de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert Valentina verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.

De Volkskrant beschreef haar werk als ‘een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek opera en musical’ en de Theaterkrant schreef: ‘Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!’. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding.

Kaartverkoop

‘Wildbloei’ door Valentina Tóth is te zien op zaterdag 23 maart, 20.00 uur in Theater ‘t Web (Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk, deuren open: 19.30 uur). Kaarten kosten €20,00 per persoon (inclusief koffie/thee) en zijn alleen te koop via www.theatertweb.nl.