Op zaterdagavond 27 juni is de tweede editie van de DEB Challenge, de Bleiswijkse talentenjacht van Theater ‘t Web. Aanmelden voor de jaarlijkse wedstrijd is vanaf heden mogelijk voor iedereen van 8 tot 80. Aanmelden kan tot 30 april. De finale is op zaterdagavond 27 juni. Met de DEB Challlenge eert Theater ‘t Web een in 2018 overleden medewerkster.

De DEB Challenge is geschikt voor iedereen (groepen en individuen) die een podiumkunst beheerst, ofwel: zangers, dichters, rappers, dansers, acrobaten, grappenmakers enzovoorts. Voorwaarde is dat de act maximaal 5 minuten duurt, past op een podium van 7×4 meter en technisch past in ‘t Web. Op basis van het aantal aanmeldingen besluit de organisatie of alle aanmeldingen ook automatisch naar de finale op 27 juni gaan.

Voor Bleiswijk

Deelnemers moeten woonachtig zijn in Bleiswijk; in het geval van een groep (bijvoorbeeld een band) moet de helft in Bleiswijk wonen. Dat heeft alles te maken met de oorsprong van de DEB Challenge. Onlangs overleed een medewerkster van Theater ‘t Web. Zij vroeg bezoekers aan haar uitvaart een donatie te doen aan het theater, zodat Bleiswijk ervan zou profiteren. In overleg met haar en haar familie is besloten een jaarlijkse talentenjacht te organiseren.

Het bestuur van Theater ‘t Web: “Met de DEB Challenge geven we Bleiswijkse talenten de mogelijkheid zich te presenteren en verder te groeien. Motto van de DEB Challenge: we willen sterren laten stralen.” De nummers 1, 2 en 3 krijgen een geldprijs. Daarnaast is er een publieksprijs (een wisseltrofee) en een aanmoedigingsprijs.

Aanmelden

Aanmelden voor de talentenjacht van Theater ‘t Web kan via www.theatertweb.nl/deb-challenge. Op die webpagina staan ook de deelnamevoorwaarden en de opzet van de DEB Challenge.

Winnaars eerste editie

De eerste editie van de DEB Challenge werd in 2019 gewonnen door violiste Nola Sloot, zangeres Maureen Sebel en een muzikaal trio bestaand uit Irene Kruijt, Liesbeth Lieverse en Tjakko Kruit. Maureen Sebel won bovendien de publieksprijs. Drummer Ko Strube werd door de jury uitgeroepen als winnaar van de aanmoedigingsprijs.

Theater ‘t Web

Theater ‘t Web in Bleiswijk wordt gerund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Theater ‘t Web werkt nauw samen met een aantal organisaties, waaronder Bibliotheek Oostland.