Cabaretière Janneke de Bijl speelt op zaterdagavond 25 september in Theater ‘t Web in Bleiswijk de voorstelling ‘Dit is het nou’. De Bijl is lid van Comedytrain en won enkele jaren geleden de jury- en publieksprijs van Cameretten. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

In ‘Dit is het nou’ observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden. En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

“Dit is negativiteit waarvan je vrolijk wordt”, schreef De Volkskrant over Janneke de Bijl. En het Parool schreef “Met zelfspot en engagement belicht Janneke de Bijl de kleinste ontmoetingen en gedachten.”

Kaartverkoop

De kaartverkoop is inmiddels gestart. De toegangsprijs voor cabaretvoorstellingen is €17,50, inclusief een gratis consumptie (voor film en theaterdiner gelden andere tarieven). Theater ‘t Web volgt bij de voorstellingen de op dat moment geldende landelijke corona-maatregelen voor culturele optredens: de actuele maatregelen staan vermeld op www.theatertweb.nl. Theater ‘t Web is een vrijwilligersorganisatie, en werkt nauw samen met partners Bibliotheek Oostland en gemeente Lansingerland