De organisatie is zeer tevreden over het festival Jazz in ’t Web, dat op 24 juni plaatsvond in Theater ’t Web in Bleiswijk. Het festival was uitverkocht, had een ijzersterke programmering én was bijzonder gezellig. “Een mini-North Sea Jazz in Lansingerland”, zeiden sommige bezoekers. En: “ongelooflijk dat we zulke goede jazzartiesten op een Bleiswijks podium hebben.”

Jazz in ’t Web startte zaterdagmiddag met de West Coast Big Band. Dit gezelschap werd al een aantal maal uitgeroepen tot beste bigband van Nederland, en speelt in binnen- en buitenland. Tijdens Jazz in ’t Web speelden de muzikanten van West Coast Big Band vooral het moderne bigband-repertoire.

Daarna was het aan de beurt aan een van de publiekstrekkers: Artvark Saxophone Quartet. Rolf Delfos (altsax), Bart Wirtz (altsax), Mete Erker (tenorsax) en Peter Broekhuizen (baritonsax) betoverden het publiek met verrassende composities en met een heuse schuif-saxofoon. Artvark speelde eerder internationale jazzfestivals als North Sea Jazz, Caïro Jazz Festival en Jazz Bruges, maar staat dit jaar ook op bijvoorbeeld Lowlands.

Staande ovaties

‘Jonge honden’, zo mag je het kwartet rond Daan Kluwer gerust noemen. Kluwer is een veelgevraagd sideman én is actief in grote ensembles als Jong Metropole en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Het kwartet (met Ella Zirina op gitaar, William Barrett op contrabass en Tim Hennekes op drums) kreeg net als alle andere acts tijdens Jazz in ’t Web een staande ovatie.

Kenturah’s Kitchen is een trio bestaand uit pianist Ed Baatsen, bassist Han Slinger en drummer Bert Kamsteeg. Een verrassend optreden met zware grooves, verstilde interactie, rijke melodieën, plotselinge muzikale wendingen en het geluid van de verstikkende jazzjaren.

Afsluiter van Jazz in ’t Web was het kwartet RED! van trompetiste Ellister van der Molen, saxofonist Gideon Tazelaar, organist Bob Wijnen en drummer Wouter Kühne. Ellister van der Molen is geen onbekende in Lansingerland: ze coacht onder meer jarenlang het Lansing Jazz Combo, in ’t Web.

Uitverkocht!

Jazz in ’t Web was uitverkocht, met 80 bezoekers. Ze konden tussen de optredens door onder meer eten kopen bij de foodtruck van Ridder Catering, praten op het gezellige terras, meedoen aan een bierproeverij en een festival-shirt kopen. En niet alleen de bezoekers genoten van het festival: ook de meeste artiesten bleven om elkaars optredens te kunnen zien.

Het festival werd mogelijk gemaakt in samenwerking met Gemeente Lansingerland en Bibliotheek én een grote groep van ruim 20 vrijwilligers: zij zorgden onder meer voor opbouw, gastenontvangst, licht & geluid, drankverkoop en opruimen.

Theater ’t Web is zeer tevreden over deze eerste editie van het festival: bands van een zeer goede kwaliteit, een zeer enthousiast publiek, een goede sfeer, fantastische vrijwilligers en lekker eten. Van zowel bezoekers als artiesten ontving de organisatie ontelbaar complimenten. Binnenkort beslist Theater ’t Web of het festival een tweede editie krijgt.