Zaterdagmiddag 6 oktober vertoont Theater ‘t Web de animatiefilm Ferdinand. Dat is de uitslag van de online stemming, waarbij jonge inwoners van Lansingerland uit drie films konden kiezen. Ferdinand werd daarbij overtuigend eerste.

De komende maanden vertoont Theater ‘t Web de eerste zaterdagmiddag van de maand een film voor kinderen en jongeren. Voor de filmvoorstelling van zaterdagmiddag 6 oktober kon gekozen worden uit drie films. Daarbij kreeg de film Ferdinand (uit 2017) de meeste stemmen. Hierbij wordt vanzelfsprekend gekozen voor de Nederlands gesproken film.

Ferdinand is een kleine stier die er de voorkeur aan geeft om rustig onder een kurkboom te liggen en de geur van de bloemen op te snuiven in plaats van rond te springen en te spelen met andere stieren. Als Ferdinand opgroeit en verandert in een grote sterke stier blijft hij een zacht temperament houden. Maar wanneer op een dag vijf mannen langs komen om de grootste, snelste en ruigste stier uit te zoeken voor een stierengevecht in Madrid wordt Ferdinand ten onrechte uitgekozen.