Op zondag 16 oktober speelt Meneer Zee in Theater ‘t Web de voorstelling De Beesterij. Deze voorstelling (voor 9 jaar en ouder) is gebaseerd op het beroemde boek Animal Farm van George Orwell. De kaartverkoop is inmiddels gestart.

Al meer dan vijftien jaar schuimt Jan de Maeyer als Meneer Zee in Vlaanderen scholen en bibliotheken af met zijn vertellingen, al dan niet opgesmukt met muzikanten, kunstenaars en filosofen. Per jaar kijkt hij meer dan tienduizend luisteraars in de ogen. Hij vertelt voor wiebelkonten van drie, speelvogels van zes, lachbekken van negen, mopperkonten van twaalf, criticasters van vijftien… Kortom voor alle leeftijden.

In De Beesterij vertelt Ezekiël, de eigenwijs stijfkoppige ezel, het onwaarschijnlijke verhaal van een boerderij waar de boer wordt buitengezet. Waar de dieren op hun achterste poten gaan staan en de mens een flink poepje laten ruiken. Waar alles op vier poten vriend en alles op twee poten vijand is. Er komen nieuwe wetmatigheden en zoetzaligheden, waar vooral de varkens van proeven en profiteren. Want uiteindelijk zijn zij toch van alle beesten het meest bijdehand?

Kaartverkoop

Meneer Zee treedt zondagmiddag 17 september, 14.00 op in Theater ‘t Web in Bleiswijk. Kaarten zijn vanaf heden te koop via de www.theatertweb.nl en kosten €7,50 per stuk (inclusief limo). Theater ‘t Web is gevestigd aan de Nachtegaallaan 4 in Bleiswijk en werkt onder meer op het gebied van jeugdvoorstellingen nauw samen met Bibliotheek Oostland.